Orthognathic surgery GR

Ορθογναθική Χειρουργική

Η Ορθογναθική Χειρουργική εκτελείται από τον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό (OMS) με σκοπό τη διόρθωση  ενώς  ευρέως φάσματος των μικρών και μεγάλων σκελετικών και οδοντικών ανωμαλιών, συμπεριλαμβανομένου τη  μη ευθυγράμμιση των σιαγόνων και των δοντιών. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βελτιώσει την μάσηση, την ομιλία και την αναπνοή. Την ίδια ώρα η εμφάνιση του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί δραστικά ως αποτέλεσμα της ορθογναθικής χειρουργικής επέμβασης η οποία εκτελείται για να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές από τις συνθήκες που μπορεί να υποδεικνύουν την ανάγκη για διορθωτική χειρουργική επέμβαση της άνω της κάτω ή και των δύο γνάθων
• Δυσκολία μάσησης, ή δυσκολία να δαγκώσουμε
• Δυσκολία στην κατάποση
• Μακροχρόνιος πόνος στο σαγόνι (TMJ) και πονοκέφαλος
• Υπερβολική φθορά των δοντιών
• Ανοίχτό  δάγκωμα (χώρος μεταξύ των άνω και κάτω δοντιών όταν το στόμα είναι κλειστό)
• Ασυμμετρία στο πρόσωπο (Μετωπιαία ή προφίλ)
• Τραυματισμός στο πρόσωπο ή γενετικές ανωμαλίες
• Ατροφικό πηγούνι
• Προεξέχον πηγούνι
• Αδυναμία να συναντηθούν τα χείλη μας χωρίς τέντωμα
• Χρόνια αναπνοή ξηροστομία
• Άπνοια ύπνου (αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και ροχαλητό)

Ποιος χρειάζεται χειρουργική διόρθωση σκελετικών ανωμαλιών;

Οι άνθρωποι που μπορούν να επωφεληθούν περιλαμβάνουν άτομα με μια ανάρμοστο δάγκωμα

(open bite)το οποίο προκύπτει από στραβά δόντια ή / και μη συμμετρικές γνάθους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η  άνω και η κάτω γνάθος μπορεί να αυξηθεί με διαφορετικούς ρυθμούς. Οι τραυματισμοί και οι γενετικές ανωμαλίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ευθυγράμμιση του σαγονιού. Ενώ η ορθοδοντική μπορεί συνήθως να διορθώσει το ανοιχτό δάγκωμα, ή τη σύγκλιση των δοντιών,  προβλήματα δηλαδή που προκύπτουν μόνο επιδή τα δόντια δεν είναι ευθυγραμμισμένα, η διορθωτική χειρουργική επέμβαση της γνάθου κρίνεται απαραίτητη για να διορθώσει την κακή ευθυγράμμιση των γνάθων.

Αξιολογώντας την ανάγκη σας για χειρουργική επέμβαση

Ο οδοντίατρός σας, ο ορθοδοντικός σας και ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός σας, θα συνεργαστούν για να διαπιστωθεί αν είστε υποψήφιος για τη χειρουργική επέμβαση. Ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός καθορίζει ποια χειρουργική διαδικασία είναι κατάλληλη και την εκτελεί.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η θεραπεία σας, η οποία θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα ορθοδοντική πριν και μετά την επέμβαση, μπορεί να χρειαστεί αρκετό καιρό για να ολοκληρωθεί. Ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός και ο ορθοδοντικός μας θα προσπαθήσουν να εκτιμήσουν ρεαλιστικά το χρόνο που απαιτείται για τη θεραπεία σας και θα σας ενημερώσουν.

 

Η Διορθωτική Ορθογναθική χειρουργική επέμβαση μπορεί να επανατοποθετήσει το σύνολο ή μέρος της άνω γνάθου, της κάτω γνάθου αλλά και το πηγούνι. Όταν είστε πλήρως ενημερωμένοι για την περίπτωσή σας και τις επιλογές θεραπείας σας, η  ομάδα ειδικών του Κέντρου μας θα καθορίσει την πορεία της θεραπείας που είναι καλύτερη για σας.

orthognathic surgery bottom GR


Διόρθωση της Οδοντικών και Γναθοπροσωπικών Ανωμαλιών

 

Διόρθωση Ανοιχτού δαγώματος ‘’Open Bite’’:
Μέρος από το οστό στο άνω τμήμα της γνάθου έχει αφαιρεθεί.
Η άνω σιαγόνα στη συνέχεια ασφαλίζεται σε θέση με πλάκες και βίδες.

1

 

Διόρθωση Προγναθισμού

Το οστό στο οπίσθιο τμήμα της γνάθου διαχωρίζεται από το εμπρόσθιο τμήμα και τροποποιείται έτσι ώστε το δόντι που φέρει τμήμα της κάτω γνάθου μπορεί να μετακινηθεί πίσω για τη σωστή ευθυγράμμιση

2

 

Διορθώνοντας  περιπτώσεις ‘’Οπισθογναθισμού’’

Το οστό στο κάτω τμήμα της γνάθου διαχωρίζεται από τη βάση του και τροποποιείται. Το τμήμα του δοντιού που φέρει η κάτω γνάθος και ένα τμήμα του πηγουνιού επανατοποθετούνται προς τα εμπρός

3

 

Τι εμπλέκεται στη διορθωτική χειρουργική επέμβαση;

Πριν την επέμβαση σας, τα ορθοδοντικά σιδεράκια μετακινούν τα δόντια σε μια νέα θέση. Επειδή τα δόντια σας μετακινούνται σε μια θέση που θα ταιριάζουν μεταξύ τους μετά την επέμβαση, μπορεί σε πρώτη φάση να σκεφτείτε ότι η κατάσταση σας επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται. Όταν ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός επανατοποθετήσει τη γνάθο σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης,  τα δόντια σας θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους σωστά.
Καθώς η προ-χειρουργική ορθοδοντική θεραπεία σας πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, πρόσθετα ή ενημερωτικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων ακτινογραφιών,
φωτογραφιών και μοντέλων των δοντιών σας, μπορεί να ληφθούν για να βοηθήσουν το χειρουργείο σας.

Η ορθογναθική επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία σε νοσοκομείο.  Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από μία έως αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί.
Ο Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός θα επανατοποθετήσει τις γνάθους, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προστεθεί να αφαιρεθεί ή  να αναδιαμορφωθεί οστούν. Στο χειρουργείο μπορεί να χρησιμοποιηθούν πλάκες, βίδες, καλώδια και λάστιχα για να κρατήσουν τις
γνάθους στις νέες τους θέσεις. Οι τομές γίνονται συνήθως μέσα στο στόμα για τη μείωση ορατών ουλών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται μικρές τομές εκτός του στόματος. Όταν αυτό είναι αναγκαίο, λαμβάνεται μέριμνα για την ελαχιστοποίηση της εμφάνισή τους.

Μετά το χειρουργείο, o Γναθοπροσωπικός Χειρουργός  θα σας παρέχει οδηγίες για μια τροποποιημένη διατροφή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνουν στερεά και υγρά, καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση σε μια κανονική δίαιτα. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να απέχετε από τη χρήση προϊόντων καπνού και να αποφεύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα.
Ο πόνος μετά από χειρουργική επέμβαση ελέγχεται εύκολα με φάρμακα και θα είστε σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία ή το σχολείο από μια έως τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση, ανάλογα με το πώς αισθάνεστε. Ενώ η αρχική φάση επούλωσης είναι περίπου έξι εβδομάδες, η πλήρης επούλωση της γνάθου διαρκεί μεταξύ εννέα και 12 μήνες.

 

Απολαύστε τα οφέλη

Η Ορθογναθική χειρουργική επέμβαση ματακινεί τη γνάθο και τα δόντια σε θέσεις που είναι πιο ισορροπημένα, λειτουργικά και υγιή.

Αν και ο στόχος αυτής της χειρουργικής επέμβασης είναι να βελτιωθεί το δάγκωμα και τη λειτουργία του στόματος του εντούτοις μερικοί ασθενείς βιώνουν επίσης βελτιώσεις στην εμφάνιση και την ομιλία τους. Τα αποτελέσματα της ορθογναθικής χειρουργικής μπορούν να έχουν θετική επίδραση σε πολλές πτυχές της ζωής σας δίνοντας σας μια νέα ζωή γεμάτη χαμόγελο. Εκμεταλλευτείτε αύτη την ευκαιρία!

 

Τα περιστατικά μας


Για να κλείσετε ραντεβού διαδικτυακά πατήστε εδώ.

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας  στο +357 25 76 10 1