IMPLANTS GR

Εμφυτεύματα

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών αισθάνονται άσχημα, διστάζουν να χαμογελάσουν και χάνουν την αυτοπεποίθηση τους μετά την απώλεια μερικών ή όλων των δοντιών τους καθώς αποκτούν προβλήματα εμφάνισης, μάσησης και ομιλίας.

Η στατιστική δείχνει (AAOMS) ότι το 69% των ενηλίκων στις ηλικίες 35-44 έχουν χάσει τουλάχιστον ένα δόντι για διάφορες αιτίες ενώ μέχρι τα 74 το 26% των ενηλίκων έχουν χάσει όλα τους τα δόντια.

IMPLANTS GR 1

Τα σύγχρονα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν πλέον σε πολλές περιπτώσεις την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία για την αποκατάσταση των χαμένων φυσικών δοντιών.

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση μας στη χειρουργική των εμφυτευμάτων σε συνδυασμό με την εκτεταμένη χειρουργική μας εμπειρία στο χώρο της γναθοπροσωπικής χειρουργικής μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε με απόλυτη επιτυχία από τα πιο απλά προβλήματα απώλειας ενός δοντιού μέχρι τα πιο σύνθετα όπου εκτός της απουσίας περισσότερων η όλων των φυσικών δοντιών συνυπάρχουν και σημαντικές απώλειες οστού. Επιπλέον η σταθερή συνεργασία τους παραπέμποντες συναδέλφους οδοντιάτρους για τη προσθετική αποκατάσταση, εξασφαλίζει αφενός τη χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων άμεσης τοποθέτησης του εμφυτεύματος και άμεσης φόρτισης της προσθετικής εργασίας όταν και όπου αυτό είναι δυνατό και αφετέρου τη μακροβιότητα του αποτελέσματος με εξαιρετικά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα.
Στο ιατρείο τοποθετούμε οδοντικά εμφυτεύματα για 15 χρόνια επιλέγοντας πάντα εταιρείες καταξιωμένες στο χώρο εξασφαλίζοντας έτσι σταθερή ποιότητα υλικού και συνεπώς ασφάλεια και σιγουριά για το τελικό αποτελέσματα.  

Γνωρίζετε ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι συχνά η καλύτερη θεραπευτική επιλογή για την αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν;

Τι είναι τα Εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται μόνιμα στη γνάθο και αποτελούν μέθοδο αποκατάστασης των χαμένων δοντιών.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ενός ή περισσοτέρων δοντιών ή μπορούν να στηρίζουν τεχνητές οδοντοστοιχίες.
Απαιτούν μία ή περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα διάστημα μερικών μηνών.

Τα εμφυτεύματα είναι μεταλλικές βίδες (τις περισσότερες φορές κατασκευάζονται από τιτάνιο) που τοποθετούνται χειρουργικά στη γνάθο. Το στέλεχος είναι πολύ σταθερά τοποθετημένο στο οστό της γνάθου και σε αυτό τοποθετείται η κορώνα, ένα τεχνητό δόντι που μοιάζει απόλυτα φυσικό. Το εμφύτευμα στην πραγματικότητα αντικαθιστά τη χαμένη ρίζα του δοντιού, πάνω στο οποίο τοποθετείται η κορώνα. Με τα εμφυτεύματα μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα, περισσότερα ή όλα τα δόντια στο στόμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποστήριξη για ένα δόντι, για τις σταθερές γέφυρες, για την μερική ή ολική οδοντοστοιχία.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ επιτυχής τρόπος για την αντικατάσταση των δοντιών, λόγω της ενσωμάτωσής τους στα οστά. Έτσι αποκτούμε μια πολύ σταθερή βάση για το τεχνητό δόντι, το οποίο επιτρέπει κανονική ομιλία και μάσηση.

 

Ποσοστό Επιτυχίας
Το ποσοστό επιτυχίας πλησιάζει το 98% στην κάτω γνάθο και 95% στην άνω γνάθο για 15 χρόνια με τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα άνω των 50 ετών.

IMPLANTS GR 2


 

Εμφυτευματολογία

Διαδικασία Τοποθέτησης

Για αρχή, πρέπει να γίνει μια κλινική εξέταση κατά την οποία θα αποφασιστεί το σχέδιο θεραπείας.  Πριν αποφασίσετε να τοποθετήσετε τα εμφυτεύματα θα χρειαστεί να κάνετε μια ακτινολογική εξέταση έτσι ώστε να διαπιστώθεί εάν υπάρχει αρκετός χώρος για τα εμφυτεύματα, αν το οστό είναι αρκετά ισχυρό, και αν χρειάζεται να συμπληρωθεί νέο οστό στο σημείο που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα. Είναι απαραίτητη η ακτινολογική εξέταση για να αποφασιστεί το ακριβές σημείο τοποθέτησης της βίδας τιτανίου.

Η Χειρουργική διαδικασία για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται με τοπική αναισθησία. Για πολύπλοκα περιστατικά η τοποθέτηση εμφυτευμάτων γίνεται με γενική αναισθησία όταν κρίνεται αναγκαίο.

Πρώτα, αποκαλύπτεται το οστό στην περιοχή της γνάθου απ’ όπου λείπει το δόντι. Έπειτα, δημιουργείται μία τρύπα μέσα στο κόκαλο (φρεάτιο) στην οποία τοποθετείται το εμφύτευμα. Κατόπιν, ράβονται τα ούλα πάνω από το εμφύτευμα και το τραύμα αφήνεται να επουλωθεί για μερικούς μήνες.

IMPLANTS GR 3

 

 


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ;

Τοποθέτηση Οστικού Μοσχεύματος

Η ποσότητα και η ποιότητα του οστού το οποίο θα δεχθεί το εμφύτευμα είναι καθοριστικός παράγοντας στην τοποθέτηση ή μη του οδοντικού εμφυτεύματος.

Σε περίπτωση που η γνάθος δεν έχει αρκετό οστούν στη περιοχή τότε ακολουθείται   μια διαδικασία τοποθέτησης οστικού μοσχεύματος αυτογενούς (από τον ίδιο τον ασθενή) ή αλλογενούς (με συνθετικά υλικά) ή συνδυασμός των δύο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων ή σε ξεχωριστές συνεδρίες.

Με τη βοήθεια των αναπλαστικών αυτών τεχνικών τώρα πια η απουσία οστού δεν αποτελεί εμπόδιο στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων, μιας και το οστούν που λείπει μπορεί να ξαναφτιαχτεί.

Οι σύγχρονες αναπλαστικές τεχνικές ενισχύουν κάθε προσπάθεια μας να αποδώσουμε στη γνάθο το αρχικό, υγιές σχήμα και μέγεθός της. Με την κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση μπορούμε να αναπλάσουμε το χαμένο κόκκαλο, ενώ με μόσχευμα συνδετικού οστού ή άλλες αναπλαστικές τεχνικές μπορούμε να αναγεννήσουμε τα ούλα. Με τις κατάλληλες τεχνικές μπορούμε να αυξήσουμε το πάχος ή τον όγκο των μαλακών ιστών, ή ακόμα να αλλάξουμε και τον τύπο του ιστού σε μια θέση.

Για να αυξήσουμε το οστικό υπόβαθρο προχωρούμε συχνά σε Ανύψωση Εδάφους Ιγμορείου για την άνω γνάθο ή σε split sandwich technique ή σε μετατόπιση κάτω φατνιακού νεύρου ή σε διατακτική οστεογένεση για την κάτω γνάθο.

Μετά το πέρας του εγχειρητικού μέρους απαιτείται ακτινογραφική απεικόνιση.

 

Οστεοενσωμάτωση

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της επούλωσης, τότε το τεχνητό δόντι τοποθετείται πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα. Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται κυρίως από τιτάνιο ένα υλικό το οποίο έχει αποδειχθεί ότι σχηματίζει δεσμό με το οστό που το περιβάλει.
Η βιολογική αυτή διαδικασία ονομάζεται οστεοενσωμάτωση και διαρκεί μερικούς μήνες. (Από 2 έως 6 μήνες αναλόγως της περίπτωσης).

Βίδες Επούλωσης & Προσθετικό Μέρος

Στη συνέχεια γίνεται η τοποθέτηση των ‘’gingival formers’’ βιδών επούλωσης των ούλων και ακολουθεί το προσθετικό μέρος που συνήθως πραγματοποιείται από τον οδοντίατρο.

Μετά το πέρας και του προσθετικού μέρους απαιτείται εκ νέου ακτινογραφική απεικόνιση.

* Το ιατρείο μας παρέχει δωρεάν follow up σε καθορισμένα διαστήματα για 5 χρόνια.

 

Πώς να διατηρήσω τα Εμφυτεύματα μου σε καλή κατάσταση

Στοματική Υγιεινή

Όπως κάθε εργασία μέσα στο στόμα, έτσι και το εμφύτευμα χρειάζεται από την πλευρά του ασθενή σωστή στοματική υγιεινή. Για να κρατηθεί το εμφύτευμα καθαρό και χωρίς πλάκα θα πρέπει να γίνεται σωστό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος. Οι προγραμματισμένες επισκέψεις στον Οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο του εμφυτεύματος, όπως και των υπόλοιπων δοντιών θα βοηθήσει στο να έχει ο ασθενής το εμφύτευμα του για πάντα.

Επίσης το κάπνισμα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιτυχία.

 

“Θέλω να τοποθετήσω εμφυτεύματα αλλά δεν θέλω να μείνω χωρίς δόντια για το χρονικό διάστημα της οστεοενσωμάτωσης.”

Σήμερα με τις νέες ιατρικές μεθόδους που χρησιμοποιούμε μπορούμε να προβούμε στην άμεση εξαγωγή του δοντιού και άμεση τοποθέτηση του εμφυτεύματος αλλά και του προσθετικού μέρους.

Αυτό επιτρέπει τη διατηρήση μιας καλής άρθρωσης και ομιλίας μέχρι την περίοδο της οστεοενσωμάτωσης αλλά και τη διατηρήση ενός καλού μασητικού επιπέδου. 

Την ίδια ώρα το πρόσωπο και το χαμόγελο σας θα είναι αισθητά βελτιωμένα ενώ κοινωνικά θα αισθάνεστε άνεση και σιγουριά και θα κινείστε με αυτοπεποίθηση.

 

Πλήρης Νωδότητα

Σε περίπτωση που πρόκειται για πλήρη νωδότητα άνω ή κάτω γνάθου το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με 2 τρόπους.

  • Κατασκευή κινητής προσθετικής εργασίας ή και ακίνητης (μικροεμφυτέυμάτα ή και οδοντικά στηρίγματα αναλόγως της περίπτωσης.)

Η αποκατάσταση της έλλειψης όλων των δοντιών με οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να γίνει είτε με μία ακίνητη ανεξάρτητη μονάδα είτε με μια κινητή.
Η ακίνητη κατασκευή στηρίζεται στο κατάλληλο για τη κάθε περίπτωση αριθμό εμφυτευμάτων και καλύπτει το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της άνω ή κάτω γνάθου. Είναι απολύτως ακίνητη προφέροντας απόλυτη λειτουργική και αισθητική ικανοποίηση στον ασθενή που έχει παρόμοια αίσθηση με αυτή των χαμένων φυσικών του δοντιών

Η κινητή κατασκευή, όσον αφορά την άνω γνάθο, στηρίζεται σε τουλάχιστον 4 εμφυτεύματα, είναι αισθητά μικρότερη από την κλασσική οδοντοστοιχία, είναι εξαιρετικά σταθερή, πολύ ικανοποιητική αισθητικά και λειτουργικά, δεν επιβαρύνει τα ούλα και βοηθάει στη διατήρηση του οστού.
Η τοποθέτηση μία κινητής κατασκευής επί τεσσάρων εμφυτευμάτων στη κάτω γνάθο έχει όλα τα προτερήματα που προαναφέραμε και για την άνω.

Είναι όμως δυνατόν στη κάτω γνάθο η προσθετική να στηρίζεται και σε 2 μόνο εμφυτεύματα. Στη περίπτωση αυτή ενώ διατηρεί αρκετή κινητικότητα παραμένει αγκιστρωμένη στα εμφυτεύματα με αποτέλεσμα ο ασθενής να μπορεί και να μιλήσει και να μασήσει. Αποτελεί μία απλή και φθηνή λύση η οποία όμως αλλάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενή.


Video – Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων

Τα περιστατικά μας


Για να κλείσετε ραντεβού διαδικτυακά πατήστε εδώ.

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας  στο +357 25 76 10 1

 

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Μόλις έχετε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της θεραπείας σας με οδοντικά εμφυτεύματα. Η τήρηση των ακόλουθων
οδηγιών μετά από την τοποθέτηση του εμφυτεύματος θα βοηθήσει σημαντικά στην ταχεία ανάρρωση και θα μειώσει τον κίνδυνο πιθανών επιπλοκών.
Η σωστή τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών ενισχύει  την πρώιμη και μακροχρόνια επιτυχία του εμφυτεύματος σας.

.

Η αιμορραγία είναι αναμενόμενη μετά την επέμβαση. Στην περίπτωση που είναι υπερβολική, τυλίξτε μία μικρή αποστειρωμένη γάζα και τοποθετήστε την στο σημείο που αιμορραγεί και δαγκώνοντας για μισή ώρα.

Σήμερα με τις νέες ιατρικές μεθόδους που χρησιμοποιούμε μπορούμε να προβούμε στην άμεση εξαγωγή του δοντιού και άμεση τοποθέτηση του εμφυτεύματος αλλά και του προσθετικού μέρους. Αυτό επιτρέπει τη διατηρήση μιας καλής άρθρωσης και ομιλίας μέχρι την περίοδο της οστεοενσωμάτωσης αλλά και τη διατηρήση ενός καλού μασητικού επιπέδου. Ο πόνος είναι φυσιολογικό φαινόμενο μετά από μία επέμβαση και αντιμετωπίζετε με τα παυσίπονα που σας συστάθηκαν, κατά τον τρόπο που σας υποδείχθηκε. Λαμβάνουμε παυσίπονα μόνο όταν υπάρχει πόνος. Η λήψη των αντιβιοτικών γίνετε για όσες μέρες σας συστάθηκαν.

Πιθανή είναι η εμφάνιση πρηξίματος στην περιοχή της επέμβασης. Αυτό είναι φυσιολογικό. Η διάρκεια του είναι περίπου 4 ημέρες (μέχρι τη 2η αυξάνεται και από την 4η υποχωρεί). Για να μειωθεί κατά το δυνατό, τοποθετήστε εξωτερικά της περιοχής που έγινε η επέμβαση παγοκύστη ή πάγο σε νάιλον, τυλιγμένο με πετσέτα για 15 λεπτά και επαναλαμβάνετε 4-5 φορές την ημέρα της επέμβασης. Πιθανή είναι επίσης η εμφάνιση μελανιάσματος στο δέρμα.

Κάποια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας είναι φυσιολογική και όχι ανησυχητική.

Αν έχουν τοποθετηθεί ράμματα, αυτά είναι δυνατό να προκαλέσουν κάποια τραβήγματα μετά από μερικές μέρες. Αυτά θα υποχωρήσουν με την αφαίρεση τους, 7 ημέρες μετά την επέμβαση. Το σπάσιμο ενός ή περισσότερων ραμμάτων δεν είναι ανησυχητικό.

Την ημέρα της επέμβασης δεν πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα, να βουρτσίσετε τα δόντια σας και να φτύνετε.

Από την επομένη της επέμβασης, θα κάνετε πλύσεις με το στοματικό διάλυμα που σας έχει συσταθεί, ενώ θα αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, προσέχοντας βεβαίως την περιοχή της επέμβασης. Η σωστή στοματική υγιεινή αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας του εμφυτεύματος σας.

Το πρώτο 24ωρο η τροφή πρέπει να είναι μαλακή και κρύα. Τις επόμενες 2 μέρες να είναι μέτριας σκληρότητας. Από την 7η μέρα μπορείτε να επανέλθετε στις κανονικές σας διατροφικές συνήθειες. Αποφύγετε οτιδήποτε ζεστό την ημέρα της επέμβασης.

• Πρώτη επίσκεψη Μετά την αρχική κλινική εξέταση και τη μελέτη μιας πρώτης βασικής ακτινογραφίας (πανοραμική) σας ενημερώνουμε για το πρόβλημα σας και τις πιθανές λύσεις. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις απορίες σχετικά με τα οδοντικά εμφυτεύματα. Εφόσον συμφωνήσετε λαμβάνουμε αποτυπώματα συλλέγουμε πληροφορίες και ζητάμε πιθανά επιπλέον εξετάσεις ώστε να μελετήσουμε με περισσότερο ακρίβεια το πρόβλημα. • Δεύτερη επίσκεψη Μετά από συζήτηση και μελέτη όλων των στοιχείων με τους ειδικούς μας συνεργάτες και τον οδοντίατρο σας εφόσον εμπλέκεται, θα προτείνουμε ένα βασικό σχέδιο θεραπείας σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις σας. Εφόσον υπάρχει δυνατότητα προτείνονται και εναλλακτικά σχέδια. Σε αυτή την επίσκεψη γνωρίζετε με ακρίβεια τα χειρουργικά στάδια, το είδος της προσθετικής αποκατάστασης, το συνολικό χρόνο θεραπείας και φυσικά το ακριβές κόστος της όλης διαδικασίας. Θεωρούμε επιπλέον υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε για τις τυχόν επιπλοκές της όλης διαδικασίας και το αναμενόμενο ποσοστό επιτυχίας. • Χειρουργικό στάδιο Ανάλογα με το σχεδιασμό το στάδιο αυτό αποτελείται από μία η περισσότερες συνεδρίες που φροντίζουμε πάντα να είναι το δυνατόν λιγότερες σε αριθμό και συντομότερες σε διάρκεια. • Ενδιάμεσο στάδιο Είναι το στάδιο που μεσολαβεί μεταξύ χειρουργικού και προσθετικού. Ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας μπορεί να είναι λίγων μόλις ημερών ή μερικών μηνών. Σε κάθε περίπτωση γίνεται προσπάθεια να μην μείνετε χωρίς κάποια μορφής προσωρινής προσθετικής ούτε για μια μέρα. • Προσθετική αποκατάσταση Ακολουθεί το προσθετικό στάδιο είτε άμεσα (άμεση φόρτιση) είτε μετά από κάποιους μήνες. Οι συνεδρίες του προσθετικού σταδίου εξαρτώνται από το είδος της αποκατάστασης που έχει προαποφασιστεί και αναλογούν, λίγο πολύ, στις αντίστοιχες